جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته میکروب شناسی پزشکی توسط نرجس نوری
جلسه با موضوع تعیین تایپ های ایزوله های مایکوپلاسما پنومونیه مقاوم به ماکرولید جدا شده از بیماران مبتلا به پنومونی آتیپیک مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاهی تهران با روش MLVA توسط نرجس نوری و به راهنمایی دکتر پورمند روز سه شنبه 21 خرداد ساعت 12 در سالن شورای ساختمان سبز برگزار شد.
با توجه به توضیحات نوری دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی پزشکی:
مایکوپلاسما پنومونیه شایع ترین عامل آتیپیک ایجاد کننده پنومونی اکتسابی از جامعه است که در 18 درصد موارد بیماران مبتلا نیازمند بستری شدن هستند. افزایش شیوع مقاومت به ماکرولید ها در سویه های آن در حال تبدیل شدن به یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهاناست. تایپینگ مولکولی ایزوله های مایکوپلاسما پنومونیه برای دست یابی به اطلاعات اپیدمیولوژیک، شناسایی طغیان ها و بررسی سیر انتقال این عفونت ضروری است.
او هدف از این مطالعه را بررسی تنوع ژنتیکی این میکروارگانیسم با استفاده از روش MLVA تایپینگ و تعیین وجود ارتباط بین انواع تایپ های آن و الگوی حساسیت این ایزوله ها نسبت به ماکرولیدها بیان کرد.
و گفت با توجه به مطالعه انجام شده شیوع بالای پنومونی آتیپیک ناشی از مایکوپلاسما پنومونیه در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاهی شهر تهران به ویژه در سنین بالای 60 سال مشاهده می شود.
و همچنین شانس بالای ابتلا به این عفونت در بیماران مبتلا به دیابت ضرورت تشخیص صحیح و به موقع و مراقبت های درمانی ویژه در این بیماران را توصیه می نماید.
نوری تاکید کرد که تشخیص آزمایشگاهی صحیح و به موقع عامل عفونت و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی در تجویز آنتی بیوتیک مناسب بیماران مبتلا به پنومونی آتیپیک از اهمیت به سزایی برخوردار است و تنوع محدود تایپ های ایزوله های مایکوپلاسما پنومونیه می تواند ناشی از طبیعت هموژن این باکتری و همچنین تنوع محدود سویه های در گردش در تهران باشد.
در پایان اساتید داور دکتر حیدر زاده و دکتر بختیاری سوالات خود پیرامون موضوع ارائه شده را مطرح کردند.
ارسال به دوستان